Opfriscursus

Als er door omstandigheden langere tijd niet gereden is of er is onzekerheid ontstaan over bepaalde verkeerssituaties, dan is een opfriscusus zeker een aanrader. Er zijn de laatste jaren heel wat veranderingen gekomen in het verkeer. Denk aan bijvoorbeeld de toenemende drukte op de weg, meerdere rijbanen,verschillende soorten rotondes,  bromfietsers op de rijbaan binnen de bebouwde kom enz. Daardoor zijn er veel mensen die bepaalde kennis niet hebben of onzeker zijn en vermijden daardoor veel verkeerssituaties. Daarom is het bij Rijschool Stam mogelijk om een opfriscursus te volgen.

Wanneer er begonnen wordt aan een opfriscursus zal altijd de nadruk liggen op de onderdelen die graag geoefend zouden willen worden. Denk hierbij aan:

  • Het rijden binnen de bebouwde kom (het naderen, oversteken en afslaan bij kruispunten en rotondes)
  • Het rijden buiten de bebouwde kom ( het rijden op 80 km wegen , auto- autosnelwegen, het wisselen van rijstroken en/of het in- uitvoegen)
  • Bijzondere verrichtingen (voor- en achteruit inparkeren in vakken of fileparkeren, keren of achteruit rijden)

Bij alle onderdelen wordt in bijzonder gekeken hoe het verkeersinzicht kan worden verbeterd. Ook zal tijdens de lessen het nieuwe rijden worden toegepast. Door deze manier van autorijden kan je de verbruikskosten van je auto flink verlagen en draag je bij aan de veiligheid en milieu.

Ook is het mogelijk bij Rijschool Stam te lessen in het donker, sneeuw of een gekozen plaats om naar toe te rijden. Wat is jouw route naar het werk?

Na de opfriscursus zit je weer veilig en vertrouwd achter het stuur!