Onder de Loep

Hoog slagingspercentage

Rijschool Stam heeft het hoogste, gemiddelde slagingspercentage behaald in de regio Harderwijk! Daar zijn wij uiteraard super trots op!

Klik op onderstaande logo, om onze slagingspercentage te bekijken:

logo_cbr

Interview met Rijschool Stam door de Rabobank

David en Féline Stam
Jong en ondernemend!

Op jonge leeftijd kreeg David Stam te maken met een ernstige slijtage aan zijn knie.
Desondanks wilde hij mee blijven doen in het arbeidsproces. Een omscholing volgde. En inmiddels staat er een succesvolle motor- en autorijschool:Rijschool Stam.


Wie kennismaakt met de enthousiaste jonge ondernemers David en Féline Stam, vermoedt niet dat de keuze voor de start van Rijschool Stam eigenlijk uit noodzaak is ontstaan. David Stam lijkt voor het ondernemerschap in de wieg gelegd. Toch werkte hij voorheen in loondienst, en wel als monteur sterkstroom bij een electrotechnisch installatiebedrijf. Helaas bleek zijn knie niet opgewassen tegen het overwegend lichamelijke werk dat hij hier verrichte. Hij kreeg dan ook het dringende advies van zijn arts om op zoek te gaan naar zittend werk.

Meedoen is belangrijk

‘Stilzitten was geen optie voor mij, zowel letterlijk als figuurlijk niet,’ lacht David. ‘Als buitenjongen ben ik veel te ongedurig om de hele dag op een stoel tussen vier muren te zitten. Het is natuurlijk niet voor niets dat ik destijds buiten werkte. Dat geeft me een gevoel van vrijheid, ik ben graag onderweg. Vanwege mijn passie voor auto- en motorrijden zag ik in een omscholing tot rij-instructeur een optie om het gevoel van vrijheid met ‘stilzitten’ te combineren. En redelijk snel vond ik een passende baan bij een rijschool in Ermelo. Bij dit bedrijf heb ik vervolgens een aantal jaren ervaring als instructeur opgedaan. Hoewel ik het naar mijn zin had, wilde ik toch graag meer uit mijn vak halen, ik wilde graag eigen baas zijn. En zo ben ik vier jaar geleden gestart met Rijschool Stam, samen met mijn partner Féline.’

Sparringspartners

Féline: ‘Ik ben geboren en getogen in Elspeet. En ik werk hier ook al zes jaar als receptioniste bij conferentiecentrum Mennorode. Parttime tegenwoordig. Ik leer graag en ik zag het als een uitdaging om samen met David een eigen bedrijf te starten. Om samen als team te slagen. Ook ik ben inmiddels instructeur; we kunnen onze ervaringen dus met elkaar delen. Dat is erg leuk. En leerzaam ook, we zijn echte sparringpartners. Bovendien is geen dag hetzelfde. De diversiteit van leerlingen is groot en boeiend. En de Veluwe is echt een prachtig gebied om rijles te geven. Elk jaargetijde is het hier weer anders, maar altijd even mooi.’

Verknocht aan de Veluwe

David beaamt dit: ‘De Veluwe is fantastisch. Oorspronkelijk kom ik uit Capelle aan den IJssel. Destijds had ik nooit durven geloven dat ik aan deze omgeving verknocht zou raken. Ik was 17 jaar toen mijn ouders hun zaak verkochten en ik met ze meeverhuisde naar Elspeet. Ik had zo mijn twijfels over deze verhuizing. Ik was bang dat ik me enorm zou gaan vervelen en dat ik de dynamiek van de Randstad zou missen. Maar ik heb hier juist ontzettend naar mijn zin gekregen. Ik moet er zelfs niet meer aan denken om in de drukke omgeving van de Randstad te wonen. En wanneer ik behoefte heb aan meer mensen om me heen, dan zit ik in no time in de stad.’

Verhuizing naar Harderwijk

‘Binnenkort staat er overigens wel een verhuizing op stapel. Féline en ik gaan in Harderwijk wonen. We hebben een oude boerderij gekocht die we gaan opknappen. Daar hebben we allebei veel zin in. We komen langs de Harderwijkerweg, dichtbij de aansluiting richting de A28 te wonen. En dat is natuurlijk ook goed voor de zichtbaarheid van ons bedrijf. Veel mensen rijden daar langs en zien dan onze auto’s en motoren staan. Motorrijles geven we namelijk ook. Vandaar dat we hebben gekozen voor de bedrijfsnaam Rijschool Stam, in plaats van Autorijschool.’

‘Rijschool Stam staat voor kwaliteit, vraag het onze leerlingen maar. Of kijk op onze website of op Facebook. Ze zijn stuk voor stuk enthousiast en slagen doorgaans in één keer. En daar zijn Féline en ik bijzonder trots op!’

Rijschool Stam scoort hoog bij de instructeursbeoordeling!

Elke rij-instructeur wordt door het IBKI beoordeeld op het lesgeven. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het lesgeven en de manier waarop  de leerling wordt gecoacht.

Je wordt als instructeur op verschillende punten getoetst. Denk hierbij aan benadering, verwachtingen uiten en vertrouwen tonen. Daarnaast is complimenteren een belangrijk aspect. Kortom, er word op 34 punten kritisch gekeken, hoe er lesgegeven wordt.

Rijschool Stam is al jaren bezig zijn kwaliteit van lesgeven te verhogen. Autorijden moet vooral ontspannen zijn.  Als je ontspannen bent leer je beter en sla je makkelijker alles op. Er wordt met de leerling op zo’n manier gewerkt dat je samen een team vormt.

Als instructeurs streven wij ernaar om dezelfde lijn aan te houden in het geven van de rijles.

Van de totaal te halen 102 punten, werden er door David Stam 96 behaald!

Klik op onderstaande logo, om de beoordeling van het IBKI te bekijken.

IBKI