Motorrijles categorie A2 en A

Stam-Product

Motorrijles categorie A2 en A

Rijschool Stam rijdt met Honda’s CBF500. Deze motoren zijn erg wendbaar en zijn één van de lichtste.Daarom zijn ze zeer geschikt om mee te lessen. Ze zijn voorzien van ABS en de valbeugels zorgen ervoor dat de motor wordt opgevangen bij eventuele valpartijen.

Een motorrijles is bij Rijschool Stam als volgt opgebouwd: Omdat je twee praktijkexamens moet afleggen (AVB en AVD) wordt de focus in het eerste deel van je motoropleiding gelegd op het aanleren van de twaalf motoroefeningen voor het examen voertuigbeheersing (AVB). Tijdens dit gedeelte van je motoropleiding doe je ook wegervaring op met het rijden van en naar de motoroefenterreinen in Harderwijk. Hierdoor merk je waarvoor de motoroefeningen eigenlijk nodig zijn in het dagelijkse verkeer.

Na je examen AVB ben je er echter nog niet. De basis van het motorrijden op de openbare weg zit er in, maar vanaf nu zal de motorinstructeur van Rijschool Stam kritischer naar je rijgedrag gaan kijken. Alle onderdelen worden  nogmaals behandeld en samen werken we naar het vereiste examenniveau voor het examen verkeersdeelneming toe. In deze fase (AVD) vinden de motorrijlessen op de openbare weg plaats.

 

Aanmelden

Informatie motoroutfit

Rijschool Stam heeft een uitleenservice voor helmen, handschoenen en beschermende waterdichte motorpakken voor gebruik tijdens de motorrijlessen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze cursisten goed beschermd en comfortabel op de motor zitten. De motorpakken zijn gemaakt van beschermende materialen en zijn voorzien van CE goedgekeurde protectie. Ze zijn waterdicht en hebben een uitneembare voering, zodat je in de winter goed bestand bent tegen de kou. In de zomer zorgen de ventilatieopeningen voor verkoeling tijdens het rijden. De helmen hebben ventilatieklepjes die je open en dicht kan zetten. We hebben speciaal gekozen voor systeemhelmen zodat je, als je lang stil staat, de voorkant van de helm naar boven kan klappen, waardoor je meer vrijheid hebt om te communiceren.Voor de hygiëne gebruiken alle leerlingen die een helm lenen een helmmutsje, zodat de helmen schoon blijven van binnen. Deze kan je kopen bij Rijschool Stam in Harderwijk. Het enige wat je zelf moet meebrengen zijn motorlaarzen of stevige enkel-bedekkende schoenen. Het is van belang dat ze goede bescherming bieden en voldoende grip hebben op de grondRijschool Stam Motor Home.

Proefles

Twijfel je of het motorrijden wel echt iets voor jou is? Dan raden wij je aan om te beginnen met een proefles. Een proefles is te vergelijken met een introductie les. Gedurende de proefles krijg je informatie over de opleiding, de lessen en de examens. Vervolgens mag je een ritje maken op de motor en zelf ervaren wat een geweldig gevoel motorrijden geeft. Wanneer dit bevalt, kun je ervoor kiezen een pakket te nemen.

Tijdens de proefles mag je gebruik maken van onze motorkleding en helmen. Hierbij geldt ook weer dat je zelf zorgt voor stevige, enkelbedekkende schoenen waarmee je voldoende grip hebt op de grond.

Een proefles duurt 1 ½ uur en kost € 50,-

Voor het aanmelden van een proef moterrijles klik hier

Wil je iemand een proefles cadeau geven? Geef een Cadeau Cheque of maak een afspraak voor een verrassingsproefles.

Wij wensen je veel leuke en leerzame lessen toe bij Rijschool Stam

Om te beginnen ga je de theorie leren. Als je eraan toe bent kun je zelf je examen plannen bij de voor jou dichtstbijzijnde CBR locatie. Dit examen wordt digitaal vastgelegd en bestaat uit: